onsdag 14 november 2007

Inventering

Har roat mig med att gå igenom lite av mina inredningstidningar. Det visade sig att nästan alla nummer av Lanliv och Drömhem finns kvar i min ägo, sedan tidningarna börjat komma ut.
Jag är en ekorre, en samlerska av rang, som har svårt att skiljas från mina juveler i papper. Danska Isabellas, Engelska och Amerikanska Country Living har jag också sparat i massor genom åren. (Ja, alla dessa ligger alltså inte framme på bänken jämt, det är arrangerat för bildens skull.)


Detta är ett uppslag ur just Country Living. Från 1996! Snacka om att den älskade vita,lantliga stilen är TIDLÖS! Bilden kunde lika gärna vara från 2007, eller hur?! Älskar att ha dessa tidningar liggande framme lite varstans på noga utvalda platser.Sambons lite retsamma röst surrar i bakgrunden; Duu, mina kataloger från Biltema och Clas Ohlson...
TÄNK INTE ENS TANKEN DARLING!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Jenny

35 kommentarer:

En inredoholic sa...

Vilken superfin bänk och så vackert att ha tidningarna sådär...

Kram!!

Ljuva ro sa...

Mysigt pysselknytis! Vilken rolig idé! Jag sorterade ut en massa tidningar för ett tag sen, och nu när jag ser din fina samling, känner jag att jag ångrar mig lite...hihi, nej, det var skönt att rensa, måste jag intala mig själv!

Karin Krut sa...

*asg* Min Lasse brukar också lite retligt fråga varför hans "tidningar" inte får ligga framme :D Visst är det mysigt att "läsa" alla gamla tidningar. Jag brukar rensa men det hamnar i förrådet.. det är förenat med mycket vånda :)
Ha en skön dag
Kram Karin

Karin i Villa Grå sa...

Hej Jenny!

Ditt hem är ljuvligt! Vilken tur att jag hittade hit!

Kram Karin

spetsar och änglar sa...

Här har det verkligen hänt saker!!! Kanske var det länge sedan jag tittade in.Så mycket fint.Håller med om att det vita lantliga är tidlöst och att man samlar på sig mycket tidningar.Nu måste jag bara titta runt en stund till.Ha en skön Onsdag. Kram Heléne

Lilla Blanka sa...

Hihi, kul att se att det är fler som handlar inredningstidningar och sparar dem på hög (bokstavligen) Jag har mina i både korgar och på en pall och under nya Miobordet som är så praktiskt att lägga tidningar under och alltid ha till hands :)
Japp, jag håller med, den vackra vita lantliga stilen håller i sig o man tröttnar inte.
Kramiz
Ps vilken jättefin bänk du har tidningarna på, är den hemmagjord eller köpt nånstans (så man skulle kunna gå in o köpa en till sig själv..;)?)

Kamomilla sa...

Hur förvarar du alla dina tidningar? Jag har också massor, jag läser dem om och om igen. men de börjar vara så många redan att jag måste fundera hur de ska vara framme snyggt. Skönt att höra att vi är flera som har svårt att skiljas från dem...

kamomilla

Hannis sa...

Jösses vad ni pysslar och står i,men fint blir det!En katalog från biltema i tidningsstället?!Nää,håller med dig!Ha det gott//Hannis

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, ja som sagt, dessa inredningstidningar.... men som du säger, de är lika bra även om de är 10 år gamla, toppen, men va fasen ska man göra av dem till slut... härlig bild!! Mari.

Färjtorp sa...

Tidningarna är så fina så det är svårt att bara kasta bort dem tycker jag! Ochså kan det vara roligt att ta fram och bläddra i nångång iallafall...
Kram Johanna.

Diverselådan! sa...

Det finns likadana tidningstravar på Hallongränd 4. Herregud, jag törs inte tänka på för hur mycket pengar jag köpt inredningstidningar sen jag började för 10 år sen.
Kram från Annette

Ardisia sa...

En sån likadan bänk skulle jag vilja ha :)

Jo du.. Tidningar.. Här är en till som inte kan skilja sig från sina vänner..

Ha en bra kväll! Kramis

Jennie sa...

Himla käckt sätt att ha tidningar på! Mina ligger och samlar damm i några rottingkorgar från Ikea...kanske får sno din idé?

faster atta sa...

Oj, vilken samling!!! Till skillnad från din Lasse så lyssnaar inte min make på mej angående tidningar och kataloger med motorer och verktyg i !!! Men de flesta samlas doch i prydliga tidskriftssamlare.... Och merparten av dessa finns inne på gäst WC....

kram

faster atta sa...

... Kom på en sak... Han kanske inte heter Lasse???

kram

Beas sa...

Härligt inlägg! :-)

Jag gick också igenom gamla tidningar (ekorre här med) för ett tag sedan. Det som slog mig är att jag var så KORKAD så jag inte fattade redan -98 something, vilken stil jag tyckte om, för det var just mycket vitt, lantligt, lite romantiskt, lite klassiskt, redan då. Men jag kunde inte lägga ihop ett och ett riktigt utan kände mig förvirrad under mååånga år, tills poletten äntligen föll ner. Har liiiite att ta igen nu känner jag.

Fast du ser ut att ha vetat länge vem du är och vad du tycker om.

Pysselknytiset lät toppen by the way... och jag tycker särskilt mycket om din fyndbricka med den lilla bysten för några tior. Vilka ögon du har för fynd.

Vardagslycka sa...

Håller med om att det är härligt med alla inredningstidningar! Och det är lika kul att bläddra i de gamla! Men jag har lite ångest för i våras gjorde jag mig av med massor med tidningar, det var när jag fick ett riktigt "rensar ryck "... Jag har länkat till dig, hoppas det är ok? Har nyligen blivit med blogg.
Hälsn Carina

♥ Pia... sa...

Hej..ja snacka om tidlöst...bra faktiskt..den där lyktan har jag sett på flera ställen nu..butiker osv...ha det så gott..PIA

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Usch ja , jag har oxå svårt för att göra mig av med alla fina tidningar . Tar en sväng och rensar ibland , klipper ut fina bilder och klistrar in i klippböcker . Vet inte vad som tar mest plats , klippböckerna eller magasinen ;-)
Kram/Lotta
Fina pysselgrejor oxå !!

inspired and handmade sa...

Javisst är inredningstidningar härliga att ha kvar!! Ha det gott! Kram veronica.

WhiteVintageDreams sa...

Haha...klart att sambon ska få spara *skojar* ;).
Ja, ibland kan det vara skönt att blicka bakåt o i gamla tidningar!
Kram

Jennys Vita Villervalla sa...

GODMORGON!
TACK FÖR ALLA KOMMENTARER, NI ÄR SÅ GOA ALLIHOP!
BÄNKEN ÄR KÖPT FÖR 4 ÅR SEDAN I EN LITEN BUTIK DÄR JAG BOR.JAG TROR ATT DEN ÄR FRÅN MILJÖGÅRDEN.
NJA, MIN GUBBE HETER INTE LASSE, DET ÄR NOG KARIN KRUTS GUBBE SOM HETER SÅ.
MEN DET GÖR INGET:))
HAR SJÄLV FÖRVÄXLAT NAMNEN PÅ HELENAS (SPETS OCH SNOR) MAN OCH KARIN KRUTS I NÅGON KOMMENTAR FÖR ETT TAG SEDAN.
HA EN BRA DAG ALLA!
KRAM
JENNY

Ann-Sofi sa...

Tidningarna är alltid bra att en tråkig dag... ett tips kan ju vara att sortera dem i månader, så tar man fram dom den aktuella månaden...
Jättefint pyssel du gjort!!! vill oxå göra smällkarameller..

Hoppas du får en fin dag!
Mvh Ann-sofi

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hahaha....kan höra din älskling, min låter exakt det samma.*LER*konstigt att vi kvinnor är så lika.Bara ställer undan deras saker...hihi.
Kram Pernilla

Elzie sa...

Här är en till som samlar tidningar. Gubben har varit så duktig och slängt sina gamla fisketidningar men mina inredningstidningar? Aldrig!!! Har i alla fall kommit så långt att jag gått igenom (och dragit ut en tjock pärm!!) sidor som jag tycker kunde vara intressant att ha från mina trädgårdstidningar. Alltid nåt *s*.
Hoppas du har en bra torsdag.
Kram Elzie

MiaMaria sa...

fniss.....jag skrattar åt din man replik....

Visst är vitt tidlöst och helt underbart.
Själv har jag gjort mig av med mina tidningar jag har inte plats för dem...tyvärr.

Ha´en bra dag!
Miamaria

NICOLINAS BONING sa...

Biltema och Clas Olsson?!
Har våra karlar inget estetiskt sinne undrar jag i mitt stilla sinne;-)
Det är klart att den vita stilen är tidlös,annars hade vi ju inte gillat den så mycket och länge...gissa om vi kommer att vara inne mååånga år till...fniss...
Kramar/Birgitta

Vardagslycka sa...

Hej igen Jenny1 Du blev den tredje som lämnade kommentar inne hos mig så om du vill anta utmaningen kan du väl maila mig din adress så kommer ett paket på posten så småningom.
Ha det bra.
Kram, Carina

Nygammalt sa...

Vilken härlig hög med tidningar du har. Önskar genast att mina tidningar såg lite mindre slitna ut... ;)

Måste få berömma ditt julpyssel på inlägget nedan. Det är ju bara sååå mycket fina saker.
Kram.

Anonym sa...

Hej, nu är jag inne och kikar igen. Det är svårt att se sig mätt på dina bilder! Har länkat till dig från min blogg.

Bilden på din ragdoll är jättefin men jag blir lite förvirrad (vilket inte är helt ovanligt). Är det inte birmor som har vita tassar? Det brukar väl ragdolls normalt inte ha? Vi har en blåmaskad ragdoll hemma och han har inga små strumpor, eller vad de nu kallas. Han skulle passa i det, dock! :-)

Kram Karin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, det blir ju några stycken på ett år! Och de är ju för fina för att kasta...
Kram
Marie

Unknown sa...

Känner igen mig precis. Har dock bättrat mig och gett bort och även sålt gamla tidningar. På så vis kan man köpa nya.
Min man kan inte förstå varför jag överhuvudtaget köper nya tidningar.
Vitt är alltid gångbart
Kram Jeanette

Hulda sa...

Her er det likedan, jeg tar vare på alle interiørbladene mine. :) Mannen i huset vil også ha sine blader framme, helst biltema, claes ohlson og digitalfoto. :) Nydelig krakk du har!

http://huldals.blogspot.com

Solsjö - Under en vind sa...

Visst är det kul att bläddra bland gamla favortireportage!!! Vilka högar...
Älskar den där bänken med volangkanten...samma kant som på vår hylla över fönstret i köket.....
Trevlig helg! Kram!

Amoroso sa...

Jag säger bara- Jag är så avundssjuk!!! Hoppas du får en härlig helg (och uppskattar och vältrar dig i alla dina tidningar :-) Nädå skämt åsidoo, jag gillar verkligen din blogg!